Kamera Sistemlerinde Akıllı Video Analizleriyle Neler Yapılabilir?

Mars Teknoloji Sistemleri | Hayatınızı Kolaylaştıran Teknolojiler

Kamera Sistemlerinde Akıllı Video Analizleriyle Neler Yapılabilir?

Kamera sistemleri akıllı video analizi, olayları zamana ve ortama dayalı olarak tespit etmek için vgörüntü içeriklerini analiz eden geliştirilmiş bir yapay zeka ürünüdür. Akıllı video analizi, sadece güvenlik operatörünün gerekliliğini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda işinizin verimliliğini de geliştirerek video izlemeyi daha akıllı hale getirir.
Günümüzde, akıllı video analiz software’ları profesyonel IP kameraları için standart bir özellik halini almaya başladı. Hat geçişi, Bölge giriş ve çıkış, dolandırıcılık, insan tespiti, kişi sayma, ısı haritası gibi gelişmiş video analizleri artık bir çok kamerada yer alıyor.

●Isı haritası
Isı haritası, tanımlanan zaman aralığında insan yoğunluğunu belirtmek için sanal bir harita oluşturur. Harita değişik renklerden meydana gelir. Kırmızı çok yoğun olan zamanı, mavi ise düşük yoğunluğun olduğu zamanı ifade eder. Isı haritasını kullanarak kişi davranışları izlenebilir ve müşterilerin az kullandığı alanları gösterebilir. Bu da özellikle satış için ürünlerin yeniden düzenlenmesi ve işin geliştirilmesi için önemli bir yardımcıdır.

●Kişi Sayma
Akıllı kameralar, sanal bir çizgi çizmek için mouse’nızı kullanarak, belirlenen süre boyunca, çizgiden kaç kişinin geçiş yaptığını ve kaçının giriş kaçının çıkış yaptığını hesaplayabilir. Kullanıcılar sanal algılama çizgisini, algılama zaman çizelgesini ve ayrıca alarm tetikleme süresini tercihleri doğrultusunda ayarlayabilir. Bir alarm durumu söz konusu olduğunda, kameranın hangi eylemleri gerçekleştirmesi gerektiği isteğe bağlı ayarlanabilir.

●Kişi Algılama
Kişi tespit analizleri bir objenin bir kişi olup olmadığını anlamak için kullanılır. kişi tespiti etkinleştirildikten sonra, algılama alanında görünen bir obje olduğunda, çerçeve üzerinde genellikle bir kimlik belgesi görünür. Nesne bir şahıssa, “şahıs” olarak işaretlenir.

●Hat İhlali
Hat geçiş ihlali, iç ve dış ortamlarda, tanımlanan bir çizginin aşılması durumunda bir olayın tetiklenmesi için hazırlanmıştır. Bu analiz, genellikle çevre izleme ve koruma alanları için kullanışlıdır.
Akıllı kameralar genel olarak aynı anda dört bölüme kadar ayarlama olanağı sunar. Alarmı tetiklemek için seçebileceğiniz üç yön vardır. Birincisinde, A noktasından B noktasına; çizginin “A” noktasından “B” noktasına geçen herhangi bir obje olduğunda alarm tetiklenir. İkincisinde “B’noktasından A’noktasına”; çizginin ”B” noktasından ”A” noktasına geçildiğinde alarm tetiklenir. Üçüncüsünde ise çift yönlü olarak, obje ya da kişilerin, çizginin her iki yönündede geçiş yaptığında alarm tetiklenir.

●Serbest dolaşma
Akıllı analizler, objeler belirli bir süre alanda dolaştığında, bir alarmı tetikleyecek şekilde belirlenebilir. Dolaşma algılaması objenin boyutuna bağlı olarak belirlenebilir. Belirlenen boyuttan daha büyük bir obje algılanması durumunda alarm tetiklenebilir.

●Müdahale Algılama
Bu özellik, kameranın odaklanamama, engellenme ya da hareket ettirilme gibi olası izinsiz müdahale gibi durumları algılamak için kullanılır. Analiz sayesinde kameraya herhangi bir müdahale olursa, yukarıda bahsedilen olay gerçekleştiğinde hemen güvenlik birimlerine bildirim gönderilir.

●Bölge giriş ve çıkışları
Bölge giriş/ çıkış analizleri, belirli bir alanın, şüpheli şahıs veya objenin girişi halinde oluşabilecek tehditlerden korumasına yardımcı olur. Bölge girişi aktif edilerek seçilen bölgelere obje girişi olduğunda bir alarm tetiklenir. Çıkış algılamasında ise tam tersi olarak bir şahıs veya objenin bölgeden çıkışı dikkate alınır ve alarm tetiklenir.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bir Cevap Yazın

©Copyright 2018 - 2021. Mars Teknoloji Sistemleri tarafından yapılmıştır.Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp Bize Ulaşın