Güvenlik Kamera Sistemi Montajlarında Güvenlik Kameraları Nasıl Konumlandırılmalı ?

Mars Teknoloji Sistemleri | Hayatınızı Kolaylaştıran Teknolojiler

Güvenlik Kamera Sistemi Montajlarında Güvenlik Kameraları Nasıl Konumlandırılmalı ?

Bir güvenlik kamerası arıyorsanız, güvenlik kameralarının çevrenizi ve ailenizi hırsızlardan koruyabildiğini zaten biliyorsunuz. Bunun yanı sıra, seçtiğiniz güvenlik kamerası hangi marka olursa olsun, kameranın nerede ve nasıl yerleştirildiği güvenlik seviyesi üzerinde etkilidir.
Bu nedenle güvenlik kameranızı nereye koyacağınızı bilmek son derece önemlidir. Temel olarak, temiz bir kurulum, kameranızın işini en iyi şekilde yapmasına olanak sağlar. Suçlular ve hırsızlar için etkili deliller ancak kameranız doğru konuma getirildiğinde elde edilir.
İşte, güvenliği en üst düzeye çıkarmak için birkaç önemli güvenlik kamerası yerleşim ve kurulum ipuçları!

●1: İhtiyaçlarınızı Gözlemleyin ve Planlama Yapın.

Bir konuta güvenlik sistemi kurmaya başlamadan önce tam hazırlıklı olun. Kameraları nereye kuracağınızı planlayın ve kendinize şu soruları sorun;
– Güvenlik kamerasına neden ihtiyaç duyuyorum?
– Konutumda en savunmasız nokta neresi?
– Hırsızlara göre basit erişilebilir pencereler, kapılar veya gizlenmiş herhangi bir giriş,çıkış var mı?
– Hangi güvenlik kamerası ürünlerine ihtiyaç duyacağım?
Bu soruların hepsi önemlidir ve güvenlik kamera kurulum yönergesi olarak düşünüldüğünde, kameraları kurmak için en iyi yerleri belirlemeye yol gösterici olabilir. Buna ek olarak, güvenlik kameraları kötü niyetli kişiler için caydırıcı etkiye sahiptir. Ancak suçlu suç işleyecek kadar kararlıysa, kameralar saldırıya uğrama riskini her zaman taşır. Hırsızların kameranızı görmesini istiyor musunuz? Bu vaziyette görünen yerlere sahte kamera konumlandırılabilir ve daha değerli kameralarınızı gizli kamera olarak kullanabilirsiniz. Eğer hırsız görünen kameralara yönelir ise, gizli kameralardan görüntülemeye devam edebilirsiniz.

●2: Güvenlik Kamerası Konumlandırırken ve Montajını Yaparken En Çok Yapılan Bu Hatalardan Kaçının

İç mekan ya da dış ortam fark etmeksizin kameranızın iyi şekilde çalışıp çalışmayacağını kamera konumlandırma belirler. Kullanıcıların en çok yaptığı hatalara bir göz atın, böylece konut güvenliği için kameraların nereye konumlandırılacağını düşünürken bunlardan kaçınabilirsiniz.
★1. Kameraları korumak gerekmez.
Yapılan en büyük hatalardan biri, kamera kayıt cihazlarını güvence altına almamaktır. Bu kameralarının kolayca ulaşılabilir hale gelmesine ve devre dışı bırakılmasına ve çoğu zaman da çalınmasına neden olur. Dış ortam güvenlik kameralarının sert hava koşullarından zarar görmesi ya da hırsızlar tarafından çalınması daha basittir. Bu nedenle, güvenlik kamera konumlandırması konut içinde ve dışında farklılık gösterir.
★2. Kameralar her şeyi görüntüler.
Güvenlik kameraları çoklu görev yapamaz. Konumlandırmayı düşündüğünüzde kameranızın hangi göreve hizmet etmesini istediğinize karar vermeniz gerekir. İnsanlar çoğunlukla birinin yüzünü, aracın plakasını ve sokağın karşısında olup bitenleri tek bir kamera ve tek bir konumlandırma ile görüntüleyebileceğini düşünür ve kameranın özelliklerini ön plana almaz. Bir konut güvenlik kamerası konumlandırma diyagramının hazırlanması önemlidir. Böylece her kameraya düşen görevleri ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz.
★3. Kameraları yüksek noktaya yerleştirmeliyim.
Çoğu kişi, kameraları konutlarının en üst noktasına yerleştiriyor ve bunun mümkün olan en geniş görüntüyü vereceklerini düşünüyor. Bu yerleşim size daha geniş bir görüntü sağlasa da bu görüntüde herhangi bir kötü niyetli kişinin ayrıntılı özelliklerini gözlemleyemezsiniz. Görüntü kalitesinden ödün ve geniş görüş açısından ödün vermeyen ve daha özellikli görüntüler sunan bir Speeddome güvenlik kamerası kullanmadığınız sürece, kişiyi seçebilmek yerine kamerada sadece bir figür yakalayabilirsiniz.
★4. Kapı ve Pencerelerde WDR özelliği bulunmayan kameraları kullanıyorum.
Bu yerleşim şahıs kameraya doğru yaklaştığında veya şahısın kameraya doğrudan bakması halinde görüntü sağlayabilir.
★5. Yeterli aydınlatmaya (ışığa) sahip değilim.
Gece görüşünde çoğunlukla aydınlatma unutulur. Eğer kameranız gece görüşüne sahip güvenlik kameralarından değilse, net görüntü elde etmek için yeterli aydınlatma sağlamalısınız. Bunun yanı sıra, kameraları parlak ışıkların yakınına konumlandırma, görüntünün bozulmasına neden olur. Ayrıca, dış ortamda kameraları doğrudan gün ışığına karşı konumlandırmak elde edeceğiniz görüntüde çizgilenmelere neden olur.

●3: Kameranız İçin En Verimli Mekanlar ve Yerleşim Örnekleri

Kamera sisteminin konumlandırılması, yeterli görüntü sağlamada önemli bir rol oynar. Peki konut güvenlik kameraları nerelerde konumlandırılmalı? Güvenlik araştırmalarına göre güvenlik kamerası konumlandırılması için önerilen en önemli 2 nokta ön kapılar ve sokağa bakmayan pencerelerdir.
Hırsızların yaklaşık% 42’si ön kapıdan içeri giriyor. Bu sebeple kesinlikle bir güvenlik kamerasına ihtiyacınız var. Fakat, kameranızın çalınmasının önüne geçmek için gerekli önlemleri almayı unutmayın.
Güvenlik kameralarını caddeye bakmayan pencerelerin yakınına yerleştirin. Çoğu hırsız, pencere kullandığında normal olarak, sokağa bakan pencereleri değil, konutun arka tarafındaki pencereleri tercih eder. Böylece gelip geçen insanlardan ve arabalardan uzak durarak suç üstü yakalanma ihtimallerini düşürürler. Bu sebeple bir kamerayı caddeden uzaktaki pencerelere konumlandırarak hırsızlar ve saldırganları bu pencerelerden uzak tutabilirsiniz.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bir Cevap Yazın

©Copyright 2018 - 2021. Mars Teknoloji Sistemleri tarafından yapılmıştır.Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp Bize Ulaşın